2. toukokuuta 2017

Koiran hampaan- sekä hammaskiven poisto

Perjantaina viimein koitti Lumo-koiran odotettu hammasoperaatio. Lumolle tehtiin siis hammaskivenpoisto ja samalla poistettiin huonot hampaat. Hiukan kauhulla odottelin, että jääkö sille suuhun yhtäkään hammasta! :D No jäihän sille eikä onneksi kulmahampaista poistettu ainuttakaan. Ennen eläinlääkäriä pääsimme nautiskelemaan hyvästä ilmasta ja sisään mentyämme Lumo tietenkin meni vakiopaikalle pöydän alle tietäessään, että paikka on viime aikana tullut hyvinkin tutuksi kilpirauhaskontrollien takia. Jo alkumatkasta ilme näytti siltä, että nyt sitä taas mennään :D Nukutuspiikki vaikutti nopeasti vaikka Lumo kuinka yritti taistella nukahtamista vastaan. Sen jälkeen operaatio kesti noin tunnin. Säikähdin, kun mulle oli tullut operaation alussa puhelu ja puhelimeni oli äänettömällä kuten yleensäkin. Lumolla todettiin samalla emätintulehdus, johon sai sitten samalla kertaa antibiootit. Tulipahan kaikki vaivat hoidettua kerralla! Kipulääkkeitä Lumo söi vain parisen päivää, sillä kipuja ei ole vaikuttanut sen jälkeen enää olevan. Ruokana se on syönyt lähinnä raejuustoa sekä pehmeää koiranruokaa. Kovasti on yrittänyt pureskella kovempiakin juttuja, joka meneekin oman voinnin mukaan :) Alhaalla ennen ja jälkeen kuvat!

















Muuta tähdellistä ei olekaan tapahtunut paitsi että kävin tauon jälkeen viihteellä viikko sitten sekä moikkaamassa kaverini kissoja joita on pitänyt käydä katsomassa jo aikoja sitten :D Vappua tuli vietettyä hieman viikonlopun aikana, mutta eilen pukeuduin omaksi ilokseni Wishiltä tilaamaani mekkoon sekä pitkähihaiseen josta en muista mistä se on peräisin. Eipähän tarvinnut tänään valittaa krapulaa ja onneksi niiltä pahimmilta krapuloilta onkin tullut vältyttyä viime aikoina! Tästä ei sen enempää, sillä aikeissa kirjoitella alkoholista ihan oma postauksensa :D Nyt voi jo toivotella myöhästyneesti hyviä vappuja!





5 kommenttia:

  1. Hui kamala, miten Lumon hampaat ovat päässeet tuollaiseen kuntoon? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on iäkäs koira ja silloin kun hammasoperaatio olisi pitänyt tehdä jo kauan aikaa sitten, niin nukutus oli riski. Se siis sairastaa kilpirauhasen vajaatoimintaa ja lääkityksestä sekä oikeasta hoidosta huolimatta ylipainoa oli aiemmin sen verran, että nukutus olisi ollut riski. Pääasia, että hampaat ovat nyt kunnossa ja painokin on pudonnut!

      Poista
  2. Minkäs rotuinen tämä Lumo on ja mikä on hänen virallinen nimensä? Ihan uteliaisuuttani kyselen =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Japaninpystykorva ja viralliselta nimeltään Yokotai Lumo :)

      Poista
  3. Meillä on chihupojalla hampaidenpoisto operaatio edessä. Pelottaa myös että jääkö pojalle lainkaan hampaita kun tolla rodulla ob ominaista että hampaat vasn alkaa jossain vaiheessa mennä huonoon kuntoon. Kestikö Lumolla kauab parantua? Että miten se syöminen leikkauksen jälkeen sujui ja tuliko kovasti verta vielä kotona?

    VastaaPoista