1. huhtikuuta 2017

Parisuhdepohdintaa pintaa syvemmältä

Kuten monet muut, niin myös minä olen huomannut, että kun ihmiset etsivät netissä kumppania, monesti listat somessa ovat aika suppeita. Luotettava, rehellinen, komea (esim. lihaksikas)... Huvittavaa sinäänsä, sillä noillakin kriteereillä voidaan tarkoittaa aika paljon enemmän. Tuskin riittää, että on vaan vaikkapa komea mies joka ei mitään muuta itselle sopivaa sitten olekaan.


Viime aikoina olen miettinyt näitä asioita paljon ja selvitellyt muutenkin ajatuksiani, että millainen minä olen ja millaisia muut ovat. Mitä minä haluan? Mitkä asiat ovat toisessa ehdottoman tärkeitä ja mitkä niitä toissijaisia seikkoja? Olen rehellisesti sanottuna ensirakkauteni löytämisestä asti koko ajan ollut etsimässä sitä jotakin. En viettänyt vuosiin hetkeäkään yksin ja sen takia tuntuu, että oon tälläkin osa-alueella aikuistunut ja valitsen kerrankin tietoisen valinnan, että haluan selvitellä ajatuksiani ja elää päivä kerrallaan ilman suunnitelmia tai painostusta mihinkään.


 Miten sitten kuvailisin itseäni? Rehellisesti sanottuna oon aika ailahtelevainen persoona, koska saatan suuttua ihan yhtäkkiä ilman kunnollista syytä, mutta myös leppyä yhtä nopeasti. Näihin tilanteisiin vaikuttaa myös mielenterveydelliset syyt sillä sairastan masennusta ja mielialan vaihteluita. Tämänkin takia itseään on vaikeaa kuvailla, sillä parempina kausina tuntuu että oon täynnä rakkautta ja sydämellinen ihminen joka haluaa auttaa ja kannustaa toisia, tehdä paljon arkisia asioita, unohtaa vanhat kaunat ja aloittaa puhtaalta pöydältä sekä liikkua ihmisten ilmoilla. Huonompina kausina taas jopa sängystä nouseminen tuntuu mahdottomalta ja siltä, että ei ole mitään minkä takia nousta. Tottakai järjellä ajateltuna tiedän että on. Oon myös suuttuessani ja "huonoina kausina" ilkeä suustani, jolloin saatan olla sarkastinen ja nälviä. Silloin käytöksestäni kannattaa sanoa suoraan, mutta ei lähteä siihen mukaan ja pahentaa tilannetta. Välillä myös ympäristö tuntuu epätodelliselta ja pääni sisällä saattaa liikkua pelottaviakin ajatuksia kuten vainoharhaisia ajatuksia. Sen takia avaan teille näitä asioita, koska en koe tarvetta salailla niitä ja ehkä yhä useampi ymmärtää minkä takia välillä saatan vaikuttaa kylmältä ja etäiseltä vaikka en haluaisi. Ei mua silti pelätä tarvitse! :D Tarvitsen myös välillä vapaa-aikaa kuten jokaikinen meistä joskus. Se ei välttämättä tarkoita sitä, että lähtisin yksinäni ovesta ulos vaan välillä haluan vaikkapa vaan istahtaa läppärini ääreen ja kirjoitella vaikka näitä hömppätekstejäni :D Tai vetää kuulokkeet korviin ja hetken aikaa vaan olla, en vaadi suuria asioita. Useimmiten pieniä ja sitäkin tärkeämpiä minulle. Tällä hetkellä myös oon aika kosketusarka enkä kestä paljoa läheisyyttä. En yleensä pelkää läheisyyttä, mutta tällä hetkellä se ahdistaa. Mieli vaan jotenkin niin herkässä tilassa tällä hetkellä, että etsikää läheisyytenne muualta! :D Huomaa paljon esim. somessa näitä inhottavia kommentteja joita jokainen on joskus saanut. Vaikka oonkin kaikkialle kirjoitellut, että en etsi muuta kuin juttuseuraa (suht järkevää sellaista vaikkein liian vakava tarvitsekaan olla), niin menee aivan kuuroille korville.

Hei lähe menee
Sun ei kannata tutustua muhun
Ne on muut jotka panee
Sun pääsi sekaisin oikeella tavalla
Niinkuin ne toiset, tasapainoiset
Osaa mä olla en
Nyt lähe menee
Sä löydät vielä ihmisen
Joka on niin saatanan zen "


Ensimmäinen suhteeni taisi kestää aktiivisesti n. neljä vuotta, kunnes tulin täysi-ikäiseksi ja aloin käydä ihmisten ilmoilla ja tavata uusia ihmisiä. Pojat eivät olleetkaan mitään muukalaisia vaan peräti viihdyttävämpiä kuin tytöt. Se tuntui jännittävältä ja uudelta, että sain paljon huomiota. En ollutkaan enää se harmaa ja syrjitty hiirulainen johon kukaan ei halunnut edes tutustua. Tämä juontaa ala-asteelta saakka, mutta onneksi lukiossa helpotti. Myös muutama tärkeä ystävä muutti pois ns. lapsuusaikana jolloin koin jääväni yksin. En kokenut tarvetta monille ystäville, vain niille harvoille. Kun aloin saamaan sitä pitkään odotettua ja toivottua huomiota, niin halusin sen kaiken ja polkea itse muut tossun alle. Oon myös tehnyt huomion takia tyhmiä asioita. Mutta sitten siihen suhdepuoleen taas... Tämän ensimmäisen suhteen jälkeen olikin sitten niitä lyhyempiä juttuja ja yllätyksekseni yhdestä muodostuikin kunnollinen. Kun viime kesänä erosimme, tottakai jälleen kerran yritin ryhtyä johonkin juttuun taas. Eihän sellaisesta voi muuta pidemmän päälle syntyäkään kuin ahdistusta niin itselle kuin toisellekin osapuolelle. Tällä hetkellä kuitenkin ollaan saatu asiat sovituiksi ja kumpikin ymmärtää toisen kannan. Voidaan siis olla väleissä ja kavereita edelleen. Tässä vakavassa suhteessa vaan oli todella helppo olla, koska ensimmäistä kertaa pystyin olemaan täysin oma itseni ja kertomaan kaikki arkaluontoisimmatkin asiat. Tuntui, että kaikki oli valunut hukkaan eikä millään ollut enää mitään merkitystä. Pitäisi taas tutustua johonkin ja opetella olemaan oma itsensä, luoda uudet yhteiset tavat toimia yms. Ei taas! Nyt viimein se tuntuu luontevalta ettei koko aikaa tarvitse etsiä jotakin. Voi vaan olla ja keskittyä välillä pitämään itsestäänkin huolta! Hengittää ja elää päivä kerrallaan. Tehdä asiat omalla tavalla. Niinhän sitä sanotaan, että joskus jää kaipaamaan enemmän muistoja kuin itse ihmistä.


Mutta sitten siihen toiseen osapuoleen... Älkää ottako tätä niin, että etsisin jotakin! Kuka sanoi, etten olisi jo löytänyt? :D No ei, haluan pitää asioita yksityisinä siihen asti kunnes kirjoittamani asiat ovat varmoja. Haluan vaan jakaa ajatukseni jotka pääni sisällä ovat alkaneet muodostumaan :D Tärkeää on siis todellakin se, että pystyy olemaan henkilön seurassa täysin oma itsensä. Kammoan esim. syömistä toisten seurassa ja syöminen kuitenkin on välttämätöntä että elää :D Ei tarvitse esittää iloista, jos on oikeasti paha mieli. Pääosin hoidettavat asiat täytyy hoitaa heti eikä sanoa, että "kohta". Se on jotain niin rasittavaa! Toki siihen joskus syyllistyy jokainen, mutta niin ei saa käydä jatkuvasti. Oon vähentänyt paljon alkoholin käyttöä, joten sitä vaadin myös toiselta osapuolelta ettei radalla olla jatkuvasti ja ehkä mielellään sen muutaman juoman tissuttelunkin voi jättää sellaiseen kertaan, että ottaa ennemminkin kerran kunnolla kuin tissuttelee? Tupakoinnin lopetus on suunnitelmissa, joten sen asian kanssa on tärkeää olla samoilla linjoilla! Samalla pystyy kannustamaan toista ja saamaan itse kannustusta. Perheeni on minulle tärkeä elukoineen, joten en tulisi toimeen minkään lapsi- tai eläinvihaajan kanssa. Ulkonäköseikoista sen verran, että ei ole mitään kriteerejä niin silmien ja tukan väristä kuin ruumiinrakenteestakaan. Se mikä vaan nappaa, niin nappaa! En oo koskaan rakastunut ensisilmäyksellä enkä varmasti tule rakastumaankaan. En edes usko sellaiseen :D Tai joku varallisuus... En mä ainakaan olisi epämiellyttävän tyypin kanssa vaikka saisin miljoonan :D Suhteessa ollessa on suotavaa, että toinen sanoo menoistaan etukäteen, mutta jos suhde ei ole vielä edennyt vakavaan pisteeseen, niin sitten vaan menee. Ei ole mun asia, että missä toinen menee. Saan minäkin mennä ja kenen kanssa huvittaa :D Ennen halusin viettää kaiken ajan kahdestaan ja mennä kaikkialle yhdessä. Nykyään tilanne tuntuu erilaiselta. Ei ole kyse, että olenko mukana tai että onko seura nais- vai miespuolista seuraa. Joissakin tapauksissa kuitenkin tiettyjä ihmisiä on karsittava elämästä. Tarkoitan sellaisia, jotka yrittävät tahallaan myrkyttää suhdetta. Ettei mene liian henkilökohtaiseksi, niin tästä asiasta en jatka enempää. Jokainen tulkitkoon asian omalla tavallaan ;) Mitähän muuta? Niin! En tykkää julkisesta söpöilystä joka menee liiallisuuksiin. Ymmärrän toki matkojen jatkuessa eri suuntiin vaikkapa halauksen, mutta ei mitään ällöttävää lääppimistä! Rakkaus on kahdenkeskinen asia jota ei tarvitse näyttää koko maailmalle. Kai tähän vaikuttaa sekin, että aikanaan tuntui todella pahalta nähdä onnellisia pareja vaikka nykyään osaankin katsoa heitä eri tavalla eikä toisten meno itseäni häiritse vaikken samoin käyttäytyisikään.


 Toivottavasti saitte edes jotakin irti tästä :D Ainakin huomaan sen, että oon alkanut saamaan kokonaiskuvaa siitä, että mitä haluan tältä osa-alueelta vaikka mulla ei oo kiire tällä hetkellä nyt yhtään mihinkään. Mulla on tällä hetkellä edelleenkin tavoitteena esim. laihdutus josta oon aiemmin täällä maininnut :D Täytyy omalla kohdalla ensin itse voida hyvin ennen kuin pystyn keskittymään täysillä mihinkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti