29. maaliskuuta 2019

Kiireitä ja kuulumisia terveysasioista

Tänään oli herätys kuuden aikaan aamulla, kun oli menoja ja kaupoissa käyntiä sekä sen jälkeen mentiin äiskän luokse tekemään pitsaa. Kyllä se omatekoinen monesti voittaa pitserioiden pitsat, tietää että on varnasti hygieenisesti tehty ja riittääkin kauemmaksi aikaa. Täytteinä kaikissa pitsoissa yhteensä oli sipulia, herkkusieniä, suolakurkkua, jauhelihaa, pitsa- ja salamisuikaleita sekä tottakai juustoa. Kyllä tämänkin päivän menoissa ja muissa puuhissa meni oma aikansa ja tämän vuoksi Bambi tulikin vietyä tällä kertaa aamusta äiskälle hoitoon ettei olisi tullut liian pitkä päivä. Siellä oli herrasmies Upi leikkikaverina. Myös Mia-Marianne jaksoi urheasti koko päivän ja onkin tuhissut unten mailla jo hyvän aikaa. Eilen tuli perussiivottua asunto ja tänään onkin ollut sitten muuta pientä näpertämistä kuten pyykinpesua, verhojen valkaisua ja toisen pakastimen sulattamista. Puhdas koti on sellainen asia, joka todellakin antaa sitä hyvää energiaa ja silloin pystyykin keskittymään paremmin. Nyt on meneillään pitkästä aikaa yritys saada valmiiksi tuhannen palan palapeli :D Tyttäreni on harvoin kipeä ja nyt maanantaina pitikin soittaa terveyskeskukseen pitkittyneen yskän takia. Päivystävä lääkäri pyysi paikalle nopeasti, tutki tytön ja aloitettiin viikon mittainen antibioottikuuri. Yskä alkaa olla jo aika hyvin kurissa, mutta herkästi sitten uudelleen lääkäriin mikäli jatkuu tuon kuurin jälkeen.


















Mitä aiemmin kertomaani rokotetutkimukseen tulee, niin olikin sitten loppujen lopuksi hyvä että mun pitikin perua menoni sinne. Rokoteklinikan hoitaja oli jutellut lääkärin kanssa ja lääkäri oli tullut tulokseen, että Hortonin syndrooman vuoksi en voikkaan osallistua tutkimukseen. Siihen kuuluvat omat riskinsä ja onhan tottakai terveys aina etusijalla. Harmittaa kieltämättä kamalasti ja iski katkeruus, että miksi just mulla pitää olla tämä kivulias ja inhottava sairaus? Varmaankin juuri sen takia, että sitten se olisi jollakin muulla. Tähän sopisi nyt muutama kirosana. On tässä edes joku hyvä puoli eli se, että nyt saan syödä kortisoniakin tarvittaessa sillä seitsemän kuukautta on kuitenkin yli puoli vuotta.







Äiskän viime kertaiset verikokeet olivat hyvät, joten sai ottaa taas kotona sytostaattikapselit. Sen kunniaksi tuli vietyä äiskälle kukkia, sillä olihan se iloinen asia ja astioiden lisäksi kukat ovat ne jotka äiskää ilahduttavat <3 Tänäänkin tuli ostettua pari korallikaktusta, sillä olivat sen verran erikoisennäköisiä etten aiemmin ollutkaan törmännyt sellaisiin. Pientä mielialan heittelyä on ollut ilmassa, mutta suhteellisen hyvin on tästäkin päivästä selvitty ja kellokin on jo tuon verran. Täytyy joka päivä pyrkiä liikkumaan vähän ja huomenna olisikin suunnitteilla käydä äiskän luona syömässä ja sen jälkeen mahdollisesti puistossa, niin saisi tytär leikkiä samalla ja me aikuiset pelata Pokemonia, hahah! :D Olen vielä lähemmäs parisen viikkoa sairaslomalla, mutta joudun hakemaan jatkoa ja alan selvittää asiaa heti maanantaina. Lyrica on nyt 3 x 75mg päivässä ja siitä tuntuu edelleen olevan apua vain silloin, kun koko vuorokauden annoksen ottaa kerralla. Lääkärikäynnillä muistin viimein pyytää allergialääkereseptin uusimista ja lääkäri löysi myös mulle toisen pahoinvointilääkkeen, joka ei aiheuta ahdistusta ja toimii! Sitä saa ottaa jopa kuusi päivässä ja olen siihen tyytyväinen, sen nimi on Stemetil. Psykiatrisen poliklinikan lääkäri soittelee taas ensi viikolla ja neurologi myös. Oon hiukan edelleen neurologille vihainen, joten varmasti muistutan häntä hänen sanoistaan ettei muka muita pahoinvointilääkkeitä ole olemassa ja mielenkiinnolla odotan, että mitä aikoo keksiä Hortoniin estolääkkeeksi. Odotti tosiaan viimeksi, että Lyrica lopetettaisiin jotta saisi aloittaa taas edellisen estolääkkeen suuremmalla annoksella mutta nyt sitä ei voi tehdä. Toisaalta nyt toistaiseksi mieliala on suurista kivuista huolimatta se tärkein asia varsinkin näin kevään aikana, koska kevät aiheuttaa mulle usein todella tuskallista ahdistusta. Kaikesta huolimatta mukavaa kevättä kaikille, kesää kohden mennään! <3
 






























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti