13. maaliskuuta 2019

Tämän päivän kuulumisia, rokotetutkimukseen osallistuminen ja huominen lääkärikäynti

Tyttärelläni Mia-Mariannella oli tänään 3-vuotis neuvolakäynti. Hän oli pituudeltaan suunnilleen 93 senttiä pitkä ja painoi 13 kiloa. Kasvukäyrä on siis normaali. Suuttui siitä, kun piti vaatteet riisua mittojen ajaksi ja totesi, että kylmä. Siinä taisi neuvolatätikin saada pari läpsyä ja mulla oli hiukan pokassa pitelemistä. Ei oikein sitä omaa huvittuneisuutta kannata näyttää ettei tytär oleta sellaisen läpsimisen olevan oikeutettua. Osasi piirtää ja rakennella palikoista tornia sekä osoittaa kuvista oikean sanan ja näyttää oikean koon. Oltiin molemmat vanhemmat paikalla. Kerroin huolestani liittyen runsaaseen juomiseen ja ohjeistettiin pitämään silmällä, että jos saa kiukkukohtauksia jotka eivät liity uhmaan tai on uneliaisuutta havaittavissa, niin sitten terveyskeskuksen kautta verikokeisiin tarkastamaan sokerit. Enempää en näistä asioista kirjoita, sillä kuitenkin nämä ovat tyttäreni asioita eivätkä minun omiani. Ainakin olen ylpeä tyttärestäni. Nyt olisi vielä varattava aika 3-vuotis hammaslääkäriin. Seuraava neuvolakäynti onkin sitten 4-vuotiaana, kun on samalla lääkärin tarkastus. Bambi jäi sillä välin ensimmäistä kertaa pisimmäksi aikaa tähän mennessä yksin ja tuli vielä neuvolan jälkeen käytyä äiskälle kaupassa ja poikettua siellä matkalla. Kotiin saapuessa rapussa ei ainakaan kuulunut haukkumista eikä lähtiessä, joten oletan ettei Bambi ollut riehunut täällä ainakaan pahemmin. Vettä oli tarjolla luonnollisesti ja turvallisia leluja kuten vahvakumisia aktiivileluja. Koiran turvallisuuden vuoksi en tietenkään jättänyt mitään luita tai vastaavaa saataville.
Maanantaina ilmoitin itseni sytomegalovirus-rokotetutkimukseen ja parin viikon päästä onkin sitten lääkärintarkastus ja seulontaan osallistuminen. Verestä siis otetaan testi, että olenko sairastanut kyseisen taudin aiemmin. Tietääkseni en kyllä ole, mutta se kun esiintyy yleensä oireettomana niin eihän sitä voi varmaksi tietää. Jos en ole, niin kuulun riskiryhmään ja voin osallistua tutkimukseen. Sytomegalovirus on maailmanlaajuisesti yleisin sikiön infektion aiheuttaja ja raskausaikana se voi aiheuttaa sikiölle vaikean infektion haitaten kehitystä sekä kasvua ja voi huonoimmassa tapauksessa johtaa lapsen vammautumiseen. Rokotetutkimukseen liittyi muutama ehto ja yksi niistä oli se, että kortisonia ei saisi syödä. Onnekseni jo aiemmin söin pari kuuria viime vuoden puolella Hortoniin. Tutkimukseen voivat osallistua 18-35-vuotiaat naiset. Seksiä ei myöskään saa harrastaa seitsemään kuukauteen ilman kondomia tai ilman sitä. Ei mun halutessani tarvitse kokonaan ilman seksiä elää sillä hormonaalisen ehkäisyn kanssa saa, mutta se seksittömyyskään ei tunnu tällä hetkellä mitenkään vaikealta asialta koska kyllä se mielialan alavireys vaikuttaa myös negatiivisesti sellaisin haluihin. Päinvastoin kamalalta tuntuisi se, jos sitä olisi pakko harrastaa. Toistaiseksi en ole pillereitä syönyt suurimpana syynä sen takia, että haluan nähdä onko sillä vaikutusta mun mielialaan ja että tippuisiko mun paino. En halua laittaa suuhuni mitään ylimääräistä, vaan sen mitä on pakko että pysyy pää kasassa.


Aamulla lähden äidin mukaan verikokeisiin ja sen jälkeen mulla onkin oma lääkäriaika sairaslomaa varten. Mahdollisesti siellä käydään myös lääkitykset läpi samalla ja täytyisi muistaa niinkin yksinkertainen asia kuin pyytää allergialääkereseptin uusimista. Neurologin oli tarkoitus tänään laittaa resepti johonkin toiseen pahoinvointilääkkeeseen mikäli löytäisi jonkun toisen nykyisen tilalle. Eipä reseptiä näkynyt, joten täytyy varmaan huomenna sitäkin asiaa kysyä. Tänään on ollut sellainen päivä, että ärsytyspiikkejä tulee ja menee. Mieliala on siis tänään osoittanut epävakauden merkkejä hyvinkin vahvasti, mutta toivon että huomenna olisi parempi ja vakaampi päivä, hahah! Yksi alitajunnassa kummitteleva syy voi olla se, että tänään tuli puheeksi lähes vuoden takainen vaikea asia, kun olin itsetuhoinen. Hetki sitten käytiin Bambin kanssa iltalenkillä ja pian olisikin yritettävä nukkua, että jaksaa aamulla herätä viimeistään puoli kuudelta. Ainakin toistaiseksi mieliala on parempi, joten sen vuoksi täytyykin ajoissa suunnistaa sänkyyn että saisi unenpäästä kiinni ennenkuin alkaa ikävät asiat juosta mielessä yms. Onneksi voi aina laittaa jotain hömppää pyörimään ja nukahtaa siihen. Hetken aikaa vielä kirjoittelen epävakaaseen persoonallisuushäiriöön liittyvää blogitekstiä, koska haluan avata hiukan pintaa syvemmältä näitä asioita niille jotka haluavat oppia tuntemaan mut paremmin. Sen jälkeen nukkumaan, joten hyvää yötä! <32 kommenttia: